Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Televiziunea - principala sursă de informare pentru populaţia Moldovei

31 mai. 2017,, 16:01   Societate
3544 2

Televiziunea este principala sursă de informare pentru 79% din populaţia Moldovei. În continuare urmează internetul - 54% , radioul - 32% şi presa scrisă - 27%.

Acestea sînt rezultatele sondajului de opinie, prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor.

În opinia a 64% din respondenţi, televiziunea prezintă informaţiile cele mai veridice. Totodată, 22% consideră că informaţiile de la radio sînt veridice, 21% - din internet, 16% - din ziare, iar 4% s-au pronunţat pentru alte tipuri de surse.

Circa 40% din respondenţi consideră că populaţia are acces limitat la informaţii, iar 8% consideră că cetăţenii nu au acces deloc la informaţie. O treime din respondenţi susţin că populaţia are acces într-o măsură mare la informaţie, iar 16% - într-o măsură foarte mare.

Întrebaţi despre accesul partidelor şi candidaţilor politici la mass-media, circa 68% din respondenţi consideră că unii sînt mai favorizaţi decît alţii şi numai 15% consideră că presa oferă posibilităţi egale tuturor.

Aproape 54% din respondenţi consideră că mass-media contribuie într-o oarecare măsură la educarea civică a alegatorilor, 19% susţin că presa contribuie activ la aceasta, iar 14% nu sînt de acord cu acest lucru.

De asemenea, 41% dintre respondenţi susţin că mass-media influenţează mult rezultatul final al alegerilor, 25% - foarte mult, 20% - puţin şi doar 5% cred că mass-media nu influenţează deloc rezultatul final al alegerilor.

Studiul a fost desfăşurat în cadrul sondajului "Percepţia mass-media în procesul democratizării societăţii din Republica Moldova", care a fost realizat în perioada 20-28 mai. La sondaj au participat 1172 respondenţi din 79 de localităţi. Marja de eroare este de 3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?