Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul apărării a rămas fără ministru interimar

31 mai. 2017,, 14:20   Politică
1962 0

Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, şi-a depus cererea de demisie. Despre aceasta el a anunţat marţi, conformîndu-se deciziei Partidului Liberal de a părăsi coaliţia de guvernare şi de a se retrage în opoziţie.

Gheorghe Galbura a exercitat interimatul funcţiei de ministru al Apărării după ce, la sfîrşitul anului trecut, Anatol Şalaru a fost demis din funcţie. Din cauza divergenţelor dintre Preşedinte şi coaliţia de guvernare, un nou ministru aşa şi nu a fost numit,

Săptămîna aceasta, conform deciziei PL, trei miniştri şi adjuncţii lor, precum şi şefii unor agenţii şi instituţii subordonate Guvernului şi-au prezentat cererile de demisie. Hotărîrile privind demisiile vor fi aprobate la şedinţa de miercuri a Guvernului. Tot la această şedinţă vor fi numiţi noi viceminiştri, care vor exercita interimatul funcţiilor de ministru pînă la reforma Guvernului. Premierul Pavel Filip a declarat în ajun că noii miniştri vor fi numiţi abia după reformarea Cabinetului de miniştri şi reducerea numărului de ministere de la 16 la 9. Numirea miniştrilor se va face fără decret prezidenţial.

În ajun, Preşedintele Igor Dodon a semna decretele de revocare din funcţie a patru miniştri liberali.

În acelaşi timp, viceministrul Educaţiei, Elena Cernei, şi-a retras cererea de demisie, pe care a depus-o luni la Cancelaria de Stat. Cernei nu este membru al Partidului Liberal, însă a fost numită viceministru la propunerea ministrei Corina Fusu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?