X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu și Filip îşi doresc încheierea procedurii de monitorizare a Moldovei

31 mai. 2017,, 15:00   Politică
2721 3

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi prim-ministrul Pavel Filip îşi doresc încheierea procedurii de monitorizare a Moldovei de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Despre aceasta ei au declarat la întrevederea cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

"Un obiectiv al ţării noastre în cooperarea cu CoE îl reprezintă şi încheierea procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Această prioritate este inclusă în Programul de activitate al Guvernului RM şi în Planul de acţiuni pentru anii 2016-2018", a menţionat Filip.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, premierul s-a referit şi "la agenda ambiţioasă de reforme promovată de Guvern, între care reforma sistemului de pensii, a administraţiei publice centrale, a justiţiei", subliniind că expertiza oferită de către CoE "este utilă şi indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne, de democratizare şi de consolidare a opţiunii europene a Republicii Moldova".

La rîndul său, Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a spus că organizaţia pe care o reprezintă încurajează eforturile Guvernului în promovarea reformelor, în special în ce priveşte "consolidarea statului de drept, în domeniul justiţiei, combaterii corupţiei, consolidării libertăţii presei şi a măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?