Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

JD Power 2013: Jaguar este pe primul loc la satisfacţia clienţilor în Regatul Unit

24 mai. 2013,, 16:10   Ştiri Auto
1923 0

Фото: Jaguar

Jaguar este marca cu cel mai mare punctaj în materie de satisfacţie a clienţilor în Regatul Unit, arată studiul realizat de JD Power şi What Car?.

JD Power şi WhatCar? au prezentat rezultatele studiului de satisfacţie a clienţilor din Regatul Unit pentru automobilele cu vechimea între unu şi trei ani, ediţia 2013. Jaguar a obţinut prima poziţie în clasamentul mărcilor, surclasând Lexus şi Honda, în timp ce Skoda Superb a fost pe primul loc la secţiunea de modele cu cel mai mare grad de satisfacţie a clienţilor. Studiul a fost derulat în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013 şi a implicat 16.000 de persoane din Regatul Unit, toţi respondenţii fiind posesori de automobile care îndeplineau criteriile studiului.

Studiul JD Power a integrat 116 modele, judecate după 66 de criterii. Modelele au fost punctate pentru fiabilitate, performanţă, service şi costuri de întreţinere. În total, respondenţii au parcurs 547 de milioane de kilometri cu automobilele lor. Pentru ca un model să fie luat în considerare la punctaj, au fost clasificate modelele care au obţinut peste 4.000 de unităţi vândute şi care au avut peste 50 de chestionare completate corect. Vârsta medie a respondenţilor a fost de 50 de ani, iar majoritatea erau de sex masculin.

Mărci precum Saab şi Smart nu au fost incluse în studiu, deoarece eşantionul de proprietari nu a fost suficient de mare pentru a fi luate în considerare. De asemenea, marca Dacia, proaspăt intrată pe piaţa din Regatul Unit, nu a putut fi luată în considerare, din moment că vehiculele mărcii din Mioveni nu au atins încă vârsta necesară pentru a fi incluse în studiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?