X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Gofman dezvăluie cine va fi următorul politician sacrificat

31 mai. 2017,, 10:50   Politică
13639 1

Zilele trecute s-a desfăşurat şedinţa de judecată în procesul Mihail Gofman vs CNA, care a fost iniţiat în februarie 2016 în legătură cu inacţiunile Centrului Naţional Anticorupţie privind informaţiile despre devalizarea sistemului bancar.


„Pe 24 mai, începînd cu ora 13:30, a avut loc şedinţa de judecată referitoare la „judecata secolului” între Mihail Gofman şi Centrul Naţional Anticorupţie, iniţiat încă în februarie 2016, motivul fiind neluarea măsurilor corespunzătoare de către conducerea CNA referitoare la ”furtul secolului” sau ”furtul miliardului”. CNA a primit toată informaţia şi documentaţia necesară despre tot ceea ce s-a întîmplat şi urma să se întîmple referitor la devalizarea sistemului bancar şi furtul rezervelor valutare ale ţării, însă nu a întreprins nimic. Din contra, au muşamalizat totul”, a declarat Mihail Gofman.

În context, fostul angajat al Centrului Naţional Anticorupţie spune că cererea sa a fost respinsă de Curtea de Apel fără eliberarea unei decizii motivate. El a precizat că, în opinia lui, următorul politician care va ajunge în vizorul organelor de drept, în cadrul acestui dosar, va fi fostul premier Iurie Leancă.

„Asta se datorează dezvăluirilor detaliate despre schemele cum a fost pregătită, coordonată şi sincronizată în cele mai mici detalii operaţiunea "jaful secolului". Reiterez încă o dată că fostul premier Iurie Leancă este următorul. Acţiunile acestui individ au fost punctul de reper a diversiunii contra Republicii Moldova. Arde şi arde tare”, a mai spus Mihail Gofman.

„Este şi corespondenţa CNA, prin care la solicitările mele, sînt informat precum că aşa documente nu există, nu au fost şi, în general, sînt nişte invenţii. Vă daţi seama, eu fiind la acel moment şef-adjunct al Serviciului Prevenire şi Combatere al Spălării Banilor din cadrul CNA şi membru al Grupului de lucru secret format prin dispoziţia prim-ministrului Iurie Leancă şi solicitarea Procuraturii Generale, am inventat ceva. Ce nu s-a adeverit?”, a continuat Mihail Gofman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?