Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filip: Încheierea monitorizării CoE este o prioritate a Moldovei

31 mai. 2017,, 08:52   Politică
1982 3

Încheierea procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este una dintre prioritățile Republicii Moldova în cooperarea cu Consiliul Europei.

Declarații în acest sens a făcut prim-ministrul, Pavel Filip, care a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, cu prilejul lansării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, pentru anii 2017-2020, transmite IPN.

Prim-ministrul a remarcat că expertiza oferită de către Consiliul Europei este utilă şi indispensabilă în implementarea reformelor interne, de democratizare și de consolidare a opțiunii europene a Republicii Moldova. În context, prim-ministrul a salutat lansarea Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2017-2020, care asigură prioritizarea proiectelor ce necesită asistenţă din partea Consiliului Europei, ralierea domeniilor de colaborare la obiectivele de integrare europeană a Moldovei, precum şi racordarea proiectelor de asistenţă la priorităţile naționale în diverse domenii.

La rândul său, Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a spus că organizaţia pe care o reprezintă încurajează eforturile Guvernului în promovarea reformelor, în special în ce priveşte consolidarea statului de drept, în domeniul justiţiei, combaterii corupției, consolidării libertăţii presei și a măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?