X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Assange va putea să rămînă în ambasada Ecuadorului din Londra

30 mai. 2017,, 21:30   Externe
1814 0

Noul președinte al Ecuadorului, Lenin Moreno, a anunțat că Julian Assange va putea să rămînă în continuare în ambasada Ecuadorului din Londra, scrie AFP.

Julian Assange, care a scăpat de acuzațiile de viol din Suedia, dar este în continuare în pericol de a fi arestat după ce poliţia britanică a anunţat că a încălcat, în 2012, termenii eliberării sale condiţionate, se bucură în continuare de protecția Ecuadorului.

”Domnul Assange este un hacker. Este un lucru pe care-l respingem şi pe care îl resping personal. Însă respect situaţia în care se află”, a declarat luni pentru presă noul președinte al Ecuadorului.

uedia a anunțat că renunță la ancheta de viol în care era vizat Julian Assange. Cu toate acestea, fondatorul Wikileaks nu poate să părăsească Ambasada Ecuarodurlui din Londra, unde trăiește din 2012. Poliția metropolitană a anunțat că el este vizat de încă un mandat, relatează The Independent.

„Procurorul-şef Marianne Ny a decis astăzi (vineri – n.r.) să pună capăt anchetei preliminare privind suspiciunile de viol care îl vizează pe Julian Assange”, a anunţat Parchetul suedez, într-un comunicat.

Assange, în vîrstă de 45 de ani, trăieşte în Ambasada Ecuadorului din Londra din 2012. El s-a refugiat acolo pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de viol, acuzație pe care a negat-o. Mai mult, el a refuzat să meargă la Stockholm pentru că se temea că va fi extrădat în SUA, după ce WikiLeaks a publicat 500.000 de documente militare secrete privind războaiele din Afganistan şi Irak. Recent, „cîrtița” Wikileaks Chelise Manning a fost eliberată din închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?