Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

A fost condamnat pentru un like pe Facebook

31 mai. 2017,, 02:00   Externe
2065 0

A da ''like'' unui articol defăimător pe Facebook poate avea consecinţe nedorite. Este ceea ce a învăţat din propria experienţă un cvadragenar elveţian, căruia ''i-au plăcut'' mai multe articole care îl acuzau pe activistul pentru drepturile animalelor Erwin Kessler de antisemitism şi rasism.



Din acest motiv, internautul de 45 de ani a fost condamnat luni de un tribunal din Zurich pentru defăimare la o amendă cu suspendare de 40 de zile, în valoare de 100 de franci elveţieni (91,67 euro), o premieră în Elveţia, informează rts.ch şi 24heures.ch, potrivit Agerpres.

Cazul datează din vara anului 2015, cînd bărbatul a participat la o discuţie pe reţeaua socială între apărătorii drepturilor animalelor, conform Tages-Anzeiger. Cu această ocazie, el a dat ''like'' la şase articole care evocau presupuse poziţii rasiste şi antisemite ale preşedintelui asociaţiei elveţiene contra ''uzinelor de animale'' (l'Association Contre Les Usinines d'Animaux, ACUSA).

Aşa cum a explicat judecătoarea Catherine Gerwig, aceste texte au încălcat onoarea reclamantului, iar acuzatul a participat, potrivit ei, la această calomnie, contribuind la răspîndirea acesteia pe scară mai largă.

Acuzatul, care a susţinut că Erwin Kessler a fost deja condamnat pentru încălcarea legii împotriva rasismului, nu a reuşit să dovedească rasismul actual al apărătorului animalelor.

Erwin Kessler a fost condamnat în 1998 pentru încălcarea legii împotriva rasismului din cauza angajamentului său faţă de interzicerea sacrificării rituale.

Publicaţia franceză CNews Matin, care reia ştirea, aminteşte că în Franţa insulta pe Facebook va fi considerată publică dacă este publicată pe un profil, un grup sau o pagină publică. Dacă este lansată în cadrul unui grup privat, o pagină a unei comunităţi care are acelaşi interes, de exemplu, atunci aceasta va fi considerată insultă non-publică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?