Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Mica Sirenă din Copenhaga, vandalizată în apărarea balenelor

31 mai. 2017,, 04:31   Externe
2100 0

Mica Sirenă din Copenhaga, celebrul monument din Danemarca, a fost pictată cu vopsea roșie, se pare, de membrii unei organizații de apărare a animalelor, a informat marți poliția daneză citată de AFP.

"Mica Sirenă a fost victima unui act de vandalism (cu vopsea roșie). Studiem cazul", a scris pe Twitter poliția din Copenhaga.

O poză publicată de ziarul Politiken arată că în fața statuii s-a scris cu aceeași vopsea roșie: "Danemarca, în apărarea balenelor din Insulele Feroe".

Acest arhipelag autonom din nordul Atlanticului practică ritualul sîngeros denumit 'grindadrap', ce constă în încercuirea balenelor într-un golf al fiordului unde cetaceele sînt ucise cu ajutorul unor cuțite lungi.

Statuia din bronz, așezată din 1913 pe o stîncă din golful capitalei, reprezintă personajul din basmul lui Hans Christian Andersen.

Mica Sirenă a trecut prin multe momente grele în ultimii ani: capul său a fost furat de două ori, în 1964 și în 1998, iar brațul o dată în 1984.

A mai fost de asemenea împroșcată cu vopsea, împinsă de mai multe ori în mare sau acoperită cu o burka în 2004, pentru a protesta față de candidatura Turciei la Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?