Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ministerul Educației recomandă absolvenților să nu copieze la examene

30 mai. 2017,, 12:51   Societate
3712 0

Tentativele de fraudare a examenelor de bacalaureat vor fi sancționate, iar lucrările vor fi anulate. Atenționarea vine din partea Ministerului Educației, care amintește că, la sesiunea trecută, din sălile de examen au fost eliminați 85 de candidați, transmite IPN.

Într-o circulară a Ministerului se menționează că la sesiunea din anul 2016 numărul cazurilor de fraudare a examenului de bacalaureat a scăzut față de sesiunea din anul 2015, cînd au fost eliminați din examen 103 candidați. Dintre cei 21 520 de candidaţi admiși la sesiunea din anul precedent, 85 au încercat să trișeze.

Printre persoanele neoneste au fost și cetățeni care, în mod fals, au declarat calitatea de candidat la examen și au semnat declarația pe proprie răspundere în numele altei persoane. Faptele persoanelor respective au fost cercetate conform Codului penal al Republicii Moldova.

11 persoane au utilizat rețelele de socializare și mesageria instantanee pentru a posta probele de examen de absolvire. Acestea au fost trase la răspundere conform prevederilor Codului contravențional. Persoanele fizice și juridice au primit amenzi de la 30 la 240 de unități convenționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?