Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Banca Mondială va negocia cu "Gazprom" restructurarea datoriei istorice a Moldovei pentru gazele naturale

24 mai. 2013,, 11:00   Economie
3165 0
Foto: blogspot.com
Banca Mondială va iniția discuții cu concernul rus "Gazprom" cu privire la restructurarea datoriei istorice a Republicii Moldova pentru gazele naturale. Acesta a fost subiectul întrevederii delegației Băncii Mondiale cu președintele Partidului Democrat, ex-președinte Parlamentului, Marian Lupu, care a salutat inițiativa respectivă a BM. Marian Lupu, de asemenea, a optat pentru continuarea cooperării fructuoase între Moldova și Banca Mondială și a apreciat înalt practica eliberării RM creditelor în condiții concesionale, pentru perioade îndelungate de timp și cu o rată a dobînzii mică.

Marian Lupu a apreciat înalt colaborarea Băncii Mondiale cu Moldova, menționînd că această instituție este unul din principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. Potrivit liderului PD, proiectele implementate au dat rezultate concrete în cele mai importante domenii, cum ar fi dezvoltarea serviciilor de sănătate şi asistenţă socială, investiţiile în agricultură, energie, construcţia drumurilor, educaţia de calitate, gestionarea finanţelor publice, reformarea administraţiei publice etc.

În cadrul întrevederii părțile au abordat subiecte ce țin de suportul acordat Moldovei prin diversele proiecte desfăşurate de BM și au făcut un schimb de opinii referitor la situația social-politică. Reprezentanții BM au menționat că, în luna iulie curent, se finalizează actualul Program de parteneriat cu Moldova și că următorul document deja a fost negociat cu autoritățile moldovenești. Membrii delegației au subliniat că BM va continua să susţină Moldova în implementarea proiectelor şi în promovarea reformelor în domeniile asistenţă socială, educaţie, justiţie, infrastructură etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?