X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Zeci de persoane intoxicate la un miting al opoziției

29 mai. 2017,, 20:06   Război în Ucraina
4109 0

Poliția albaneză anchetează un caz de intoxicare în masă la un miting al opoziției la debutul campaniei electorale, ceea ce a făcut ca zeci de persoane să fie spitalizate în weekend, relatează DPA, citînd presa locală.

Liderul Partidului Democrat albanez, Lulzim Basha, s-a aflat printre cele 140 de persoane afectate, potrivit postului de televiziune N1.

Formațiunea politică menționată a organizat sîmbătă seara un miting la Tirana. Deocamdată nu este clară cauza simptomelor — ochi și piele iritate și în unele cazuri dificultăți de respirație.

Președintele Bujar Nishani a dat publicității duminică seara o declarație în care își exprima îngrijorarea în legătură cu stare de sănătate a lui Basha și a celorlalte persoane afectate și cerea o anchetă completă și transparentă în acest caz.

Mitingul opoziției albaneze a marcat începutul campaniei pentru alegerile parlamentare din 25 iunie.

Scrutinul fusese inițial programat pentru 18 iunie, dar a fost amînat cu o săptămînă în urma unui acord încheiat de Partidul Democrat și socialiștii premierului Edi Rama și mediat de SUA și Uniunea Europeană. Conform acordului, opoziția va fi implicată în supravegherea procesului electoral.

Democrații albanezi au boicotat activitatea parlamentară timp de mai multe luni și au amenințat să boicoteze și alegerile de la finalul lui iunie, acuzîndu-l pe premierul Rama că prin modul de organizare a alegerilor propus de guvern încearcă să-și creeze avantaje electorale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав