Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cît de mult au încredere oamenii în primari

28 mai. 2017,, 22:05   Societate
5404 1

Mai mult de jumătate dintre moldoveni au încredere în primari. În același timp, aproape 30 la sută dintre cetățeni sînt mulțumiți de activitatea consilierilor locali.

Asta arată datele celui mai mare sondaj, realizat de compania americană "Lake Research Partners", prezentat în această săptămînă.

Sondajul arată că peste 50 la sută dintre cetățeni sînt satisfăcuți de activitatea primariilor din localităţile lor. Pe de altă parte, numărul celor care sînt nemulțumiți de modul în care activează edilii este mai mic cu peste zece puncte procentuale și ajunge la 42 la sută.

În același timp, aproape 30 de procente apreciază felul în care participă consilierii locali în soluționarea problemelor. În schimb, peste 40 la sută dintre cei chestionaţi se declară nemulțumiți de rezultatele înregistrate de aleşii locali.

Compania americană ”Lake Research Partners” a prezentat în această săptămînă cel mai mare sondaj de opinie realizat vreodată în Moldova. Cercetarea a fost făcută pe un eșantion de peste 12 mii de persoane, fiind cel mai amplu sondaj, după recensămînt.

Compania ”Lake Research Partners” este specializată în cercetări publice și strategii politice şi este una dintre cele mai dezvoltate din Statele Unite ale Americii, cu birouri în Washington, DC, New York și California.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?