X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ultima oră! Șeful a două posturi vamale a fost reținut de rînd cu cîțiva angajați

26 mai. 2017,, 16:30   Societate
4546 1

Șeful posturilor vamale “Mirnoe-Tabaki” și “Vulcănești Rutier” ale Biroului vamal Cahul, împreună cu alți 4 angajați ai aceluiași post, au fost reținuți de ofițerii DGT ”Sud” a CNA și procurorii anticorupție.


Vameșii sînt cercetați penal pentru corupere pasivă şi riscă pînă la 10 ani de închisoare.

Potrivit informațiilor preliminare, inspectorii vamali ar fi extorcat și primit sistematic mijloace bănești ce nu li se cuvin, pentru a nu supune verificărilor unitățile de transport și marfa, introduse pe teritoriul Republicii Moldova în mod clandestin din Ucraina. Cei cinci funcționari, acționînd în complicitate şi prin înţelegere prealabilă, pretindeau 10% din valoarea bunurilor pentru a facilita în continuare regimul vamal, fără calcularea valorii mărfii în vamă şi achitarea taxelor prevăzute de lege.

Timp de cîteva luni, suspecții au fost documentați, fiind efectuate mai multe livrări de bani sub controlul CNA. În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, doi dintre ei au fost prinși în flagrant delict. Astfel, mai multe sume de bani au fost găsite, fiind tăinuite în biroul șefului de post vamal, despre care se prezumă că ar fi organizatorul schemei.

Totodată, au fost efectuate percheziții și la domiciliile vameșilor. Toți cinci au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?