Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova intenționează să elimine barierele în calea comerțului cu Rusia

26 mai. 2017,, 14:10   Economie
2295 1

Moldova pledează pentru intensificarea relaţiilor comercial-economice cu Rusia, lichidarea barierelor comerciale tarifare şi netarifare, precum şi a reiterat dorinţa reluării exporturilor pe piața rusă, în special, a vinurilor autohtone, fructelor, legumelor, conservelor.

Potrivit comunicatului Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, aceste subiecte au fost discutate în cadrul întrevederilor consilierilor președintelui RM de la Moscova în perioada vizitei sale de lucru din 22-23 mai 2017, transmite NOI.md.

În vizită în capitala FR s-au aflat consilierul președintelui țării pe domeniul economic Elena Gorelova, consilierul pe domeniul agroindustrial și al administrației publice Ion Perju, precum și președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac.

Scopul vizitei a constat în desfășurarea unei serii de întrevederi cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Economice al FR, Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al FR (Rosselihoznadzor), Serviciului Federal de Supraveghere în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației al FR (Rospotrebnadzor), Agenției Inițiativelor Strategice a FR, Centrului comercial en gros „Food City” și al Uniunii Eurasiatice a orașelor-înfrățite din Reprezentanța Plenipotențiară a Republicii Buriatia pe lîngă Președintele FR.

La întrevederile menționate au participat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al RM în FR A. Neguța, consilierul în domeniul economic A. Vlasenco și secretarul II în domeniul economic D. Dumitraș.

Potrivit informațiilor, în cadrul negocierilor partea moldavă a subliniat importanţa intensificării relaţiilor comercial-economice cu Rusia, necesitatea lichidării barierelor tarifare şi netarifare din calea comerţului, precum şi a reiterat dorinţa reluării exporturilor pe piața FR, în special, a fructelor, legumelor, conservelor și vinurilor autohtone.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?