Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Companiile textile din Moldova şi România își vor activiza cooperarea

26 mai. 2017,, 12:20   Economie
2301 0

Un grup de companii din Moldova şi România producătoare de textile își vor intensifica cooperarea.

Acest fapt este prevăzut de protocolul de colaborare dintre Clusterul ”Romanian Textile concept” și Asociația Patronală din Industria Ușoară a Moldovei (APIUS), semnat la Bucureşti, comunică NOI.md.

Potrivit Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), documentul a fost semnat în cadrul Zilei Clusterului ”Romanian Textile concept”. Evenimentul a fost organizat cu suportul Ambasadei Moldovei în România și a reunit companii românești și moldovenești din domeniul industriei textile, membre ale Asociației Patronale din Industria Ușoară a Moldovei.

Acordul semnat va facilita parteneriatele dintre companiile din ambele țări, schimbul de experiență, tehnologii și inovații, accesul pe piețe etc.

Din Clusterul ”Romanian Textile concept” fac parte două asociații românești mari de textile, circa 34 de întreprinderi şi instituţii.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în trimestru I al anului curent volumul exporturilor de fire, țesături și articole textile din Moldova pe piețele externe a crescut cu 16,7%.

MIEPO menționează că în prezent ponderea exporturilor de textile, încălţăminte, pălării şi articole analogice în România constituie 7,63% din volumul total al exportului acestor articole, iar cota importurilor categoriilor respective de articole din România în Moldova – 3,9%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?