X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Guvernul a decis să simplifice procedura de restituire a accizelor agenţilor economici

23 mai. 2013,, 10:14   Economie
2964 0
Foto: businessmagazine.ro
Procedura de restituire a accizelor agenţilor economici care comercializează mărfuri supuse accizelor va fi simplificată şi eficientizată. Guvernul a aprobat miercuri, în cadrul şedinţei, Regulamentul privind restituirea accizelor, care prevede acest lucru.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a menţionat, în cadrul şedinţei Guvernului, că Regulamentul are drept scop îmbunătăţirea procedurii de restituire a accizelor în sensul optimizării şi eficientizării mecanismului de restituire a accizelor, precum şi stabilirea unor condiţii clare şi transparente de obţinere a acestor restituiri de către agenţii economici.

Ministrul a menţionat că obiectivul de bază al Regulamentului este ca, în cazul în care agenţii economici respectă anumite condiţii, atunci restituirea să fie făcută fără efectuarea unui control tematic la agentul economic.

"Pentru aceasta, agentul economic trebuie să-şi desfăşoare o activitate de cel puţin doi ani, să beneficieze pînă la momentul de referință de restituirea accizelor de cel puţin trei ori, iar de la data ultimei restituiri să fi trecut cel mult un an calendaristic. De asemenea, este necesar ca, în cadrul ultimei verificări privind restituirea accizelor, să existe confirmarea organului fiscal că suma primită corespunde cu cea solicitată. A patra condiţie ar fi ca, în ultimele şase luni pînă la data depunerii cererii privind restituirea accizelor, agentul economic să nu fi utilizat timbre de acciz falsificate pentru produsele supuse accizelor, în special este vorba de produsele din tutun sau alcoolice", a precizat ministrul.

Veaceslav Negruţa a ţinut să precizeze că aprobarea acestui Regulament este un pas în sensul apropierii relaţiei dintre contribuabili şi organul fiscal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?