X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cît va costa statul lichidarea funcției de viceministru

25 mai. 2017,, 16:40   Politică
2288 0

Suprimarea funcției de viceministru, odată cu reformarea Guvernului, va costa statul 1,2 milioane de lei.

În proiectul cu privire la reformarea executivului se menționează că cei 38 de viceminiștri, fiind persoane cu funcție de demnitate publică, la eliberarea din funcție beneficiază de o indemnizație unică egală cu două salarii. Astfel, cheltuielile din bugetul de stat în acest sens se ridică la 1,2 milioane de lei, transmite IPN.

În proiect se regăsește o noțiune nouă: Prezidiul Guvernului – organul de lucru al Guvernului, format din prim-ministru, prim-viceprim-ministru și viceprim-miniștri. În total vor fi trei vicepremieri: viceprim-ministrul pentru muncă, sănătate, protecție socială, viceprim-ministrul pe probleme de reintegrare și viceprim-ministrul pentru integrare europeană.

O altă structură nouă este Corpul de control al prim-ministrului. E o structură fără personalitate juridică, organizată în cadrul Cancelariei de Stat, care se subordonează direct premierului. Corpul de control al prim-ministrului va fi condus de un șef, numit în funcție și eliberat din funcție de prim-ministru. Noua structură va efectua controlul realizării de către Cancelaria de Stat, ministere, alte autorități administrative centrale și structurile organizaționale din sfera de competență ale acestora a atribuțiilor prevăzute de cadrul normativ și a sarcinilor stabilite în actele Guvernului, în Programul de activitate și alte documente de politici publice, precum și în indicațiile prim-ministrului.

Odată cu reformarea Guvernului, numărul ministerelor va fi redus de la 16 la nouă. În noua componență se vor regăsi: Ministerul Economiei și Infrastructurii; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului; Ministerul Sănătății și Protecției Sociale; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; Ministerul Finanțelor; Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Apărării și Ministerul Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?