X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Asociația "FEDRA" lansează proiectul "Implicare pentru autism"

25 mai. 2017,, 16:06   Societate
1921 0

Asociaţia "FEDRA" a lansat proiectul "Implicare pentru autism", realizat cu suportul oferit de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul programului FHI 360 "Parteneriate pentru societatea civilă durabilă în Moldova".

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, şefa Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, Luminiţa Suveică, a spus că ideea proiectului este de a arăta că autismul nu este o boală, ci o tulburare de comportament.

"Ne propunem să încurajăm mamele care au copii cu autism să se adreseze la medici specialişti, fără frică. Ne dorim ca societatea să se implice în soluţionarea acestei probleme", a spus ea.

Potrivit directorului executiv "FEDRA", Aliona Dumitraş, la finele lunii iulie proiectul va fi disponibil pe o platformă digitală, astfel se va facilita accesul la informare pentru întreaga populaţie, se va asigura o mai bună colaborare între părinţi şi specialişti. De asemenea, vor fi disponibile chestionare în care părintele va putea să depisteze dacă copilul său suferă sau nu de autism.

Pentru realizarea proiectului "Implicare pentru autism" USAID a oferit 182 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?