X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon ripostează: Transnistria niciodată nu va obține independență!

25 mai. 2017,, 08:50   Politică
8588 22

Președintele țării, Igor Dodon, îi dă replica liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

În cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la NTV Moldova, liderul de la Chișinău îi adresează un mesaj răspicat: „Transnistria niciodată nu va obține independență!”

Reacția șeful statului vine după ce Krasnoselski i-a reproșat că federalizarea Moldovei nu este altceva decît o lozincă politică a lui Igor Dodon.

„Unul dintre scopurile mele principale ca președinte este unificarea țării. Nu avem viitor fără Transnistria, și nici ei nu au viitor fără Moldova. Independență nu va exista niciodată. Nu este comod nimănui, iar Krasnoselski este captivul sistemului”, a spus șeful statului în cadrul emisiunii.

Totodată, Igor Dodon i-a reamintit liderului de la Tiraspol despre datoria regiunii la gazele naturale, dar și despre faptul că investițiile care au venit în regiune nu au fost gestionate corect.

„Mă întreb la cît s-a investit acolo, se putea face un al doilea Dubai. Eu îl respect pe Krasnoselski, el e om cu experiență, dar sper că nu va ceda intereselor celor care vor ca Transnistria să rămînă în starea în care este”, a adăugat Dodon.

{{ 224184}}Reamintim că miercuri Vadim Krasnoselski a declarat că Republica Moldova nu este pregătită pentru o eventuală federalizare.

„Sînteți gata să modificați Constituția? Sînteți gata să schimbați legile? Sînteți pregătiți să oferiți limbii ruse statutul de limbă oficială? Republica Moldova este pregătită să ofere statut forțelor armate ale Federației Ruse, aici, pe teritoriul nostru, în Transnistria? Cred că nu! Atunci la ce bun mai servesc lozincile?”, a declarat Krasnoselski.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?