X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Populaţia Moldovei consideră că ţara merge într-o direcţie greşită

25 mai. 2017,, 09:00   Societate
1981 0

Aproape trei sferturi din populaţia Moldovei consideră că ţara merge într-o direcţie greşită.

Acestea sînt datele sondajului de opinie "Percepţia publică despre guvernare, partide politice şi sistemul electoral din Republica Moldova", care au fost prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit sondajului, doar 19% din respondeţi consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună, iar 7% nu au putut oferi un răspuns. Autorii sondajului subliniază că situaţia s-a îmbunătăţit comparativ cu sondajele de acum doi ani.

La nivel de raion, 33% din respondenţi consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună, iar 40% cred că merg într-o direcţie greşită. În localităţi, 41% consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună şi 51% - greşită. Raioanele Şoldăneşti şi Basarabeasca au o atitudine pozitivă în privinţa direcţiei în care se îndreaptă ţara - cîte 32%, iar cel mai scăzut nivel de încredere în această privinţă o are raionul Briceni - 4%.

Majoritatea oamenilor nu sînt mulţumiţi de modul cum trăiesc. În acelaşi timp 22% din respondenţi sînt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi. Oamenii sînt cel mai mult îngrijoraţi în privinţa problemelor social-economice. Şomajul este considerat a fi principala problemă cu care se confruntă acum Moldova. Această problemă îi îngrijorează pe 44% din respondenţi, salariile şi pensiile mici - 39%, corupţia - 33%, sărăcia - 21%, migraţia - 14%.

Sondajul a fost realizat în lunile mai-aprilie pe un eşantion de 12 322 cetăţeni din 382 de localităţi. Marja de eroare este de 1%. Sondajul a fost efectuat de compania americană "Lake Research Partners" împreună cu Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS, la comanda Partidului Democrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?