Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1676

Cîți cetățeni ar vota pentru integrarea în UEE și cîți pentru UE

24 mai. 2017,, 15:50   Politică
5056 8

Dacă s-ar desfăşura un referendum privind vectorul de dezvoltare a Moldovei, 52% dintre cetăţenii ţării ar vota pentru integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), iar 42% - pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Datele au fost prezentate miercuri, în cadrul sondajului de opinie "Percepţia publică despre guvernare, partide politice şi sistemul electoral din Republica Moldova".

Sondajul a fost realizat în lunile mai-aprilie pe un eşantion de 12 322 cetăţeni din 382 de localităţi. Marja de eroare este de 1%. Sondajul a fost efectuat de compania americană "Lake Research Partners", împreună cu Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS, la comanda Partidului Democrat.

Potrivit rezultatelor sondajului, pentru aderarea la UEE ar vota 52% dintre respondenţi, împotrivă ar vota 30%, iar 14% nu ştiu dacă ar vota. Pentru integrarea Moldovei în UE pledează 48%, împotrivă - 36%, iar 12% din respondenţi nu au putut oferi niciun răspuns.

Sondajul arară că pentru aderarea la NATO ar vota 18% dintre respondenţi, iar 62% sînt împotriva aderării la Alianţa Nord-Atlantică.

În acelaşi timp, pentru unirea Moldovei cu România s-au pronunţat 24% dintre respondenţi, iar 56% sînt împotrivă. Acesta este cel mai mare indice al susţinătorilor unirii Moldovei cu România.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий