Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Ce spune Plahotniuc despre ”războiul” cu Dodon

24 mai. 2017,, 14:30   Politică
10932 29

Președintele Dodon și-ar dori mult acum un război cu guvernarea, unul cît mai puternic, care să ducă la destabilizare și la căderea Guvernului.

Declarația a fost făcută de liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în cadrul unui interviu pentru PoliticScan – ȘtiripeSurse, relatează NOI.md

Potrivit lui, scopul coaliției de guvernare este însă să nu permită să se concretizeze nicio inițiativă a președintelui Dodon îndreptată împotriva intereselor Moldovei și parcursului european al Moldovei

„Pînă acum am reușit, la modul concret, nu prin declarații de suprafață, cum își închipuie unii. Dar, totodată, fără a arunca țara în hăul destabilizării politice. Președintele Dodon și-ar dori mult acum un război cu guvernarea, unul cît mai puternic, care să ducă la destabilizare și la căderea Guvernului. De aceea a și lansat diferite provocări, de aceea îi provoacă și pe liderii UE să întoarcă spatele Moldovei. El are încă un scor înalt în sondaje și are nevoie de scandaluri și dificultăți politice pentru a-l menține, fie să i se dea motiv să meargă în fața poporului să se victimizeze și să mai ia niște procente, fie să reușească să blocheze economic Moldova și să genereze o criză politico-socială”, susține Plahotniuc.

Potrivit liderului PD, președintele Republcii Moldova nu ar fi deloc încîntat că situația din coaliția de guvernare s-a normalizat.

“El a văzut bine ce efecte a avut războiul politic asupra partidelor proeuropene și nu e deloc încîntat de faptul că acum coaliția de guvernare e stabilă, nu mai apar acele războaie pe interior. Toate referendumurile pe care le-a propus sînt provocări la adresa guvernării, ne încearcă, dar noi am decis să nu ne lăsăm atrași în agenda pe care o promovează el, să ne vedem de treabă, să guvernăm, să facem reforme, să păstrăm echilibrul în societate. Republica Moldova este stat parlamentar și deciziile strategice se iau în Parlament și la Guvern, în pofida pretențiilor Președinției în acest sens”, a conchis Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?