Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc vorbește în premieră despre atentatul asupra sa

24 mai. 2017,, 14:15   Politică
5132 6

Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc vorbește în premieră despre atentatul asupra sa.

În cadrul unui interviu PoliticScan – ȘtiripeSurse a spus că cunoaște cine stă în spatele acestei încercări, iara cest lucru l-a determinat să facă tot posibilul ca astfel de persoane să nu mai ajungă să folosească sistemul bancar din Republica Moldova, relatează NOI.md

“Un astfel de moment te pune desigur pe gînduri, însă gîndurile care mi-au venit mie au fost legate de faptul ca trebuie sa termin ce am început, nu sa dau bir cu fugiții. Eu înțeleg foarte bine cine sînt cei care au stat în spatele acestei încercări, înțeleg motivația lor și tocmai acest lucru mă determină să merg înainte, să fac tot ce este posibil pentru ca astfel de indivizi să nu mai ajungă vreodată sa folosească sistemul bancar din Moldova pentru a spăla miliarde de dolari”, a a spus Plahotniuc.

Potrivit lui, faptul că în ultimele luni s-au făcut în investigarea spălării a celor peste 22 de miliarde de dolari printr-o bancă moldovenească, bani proveniți din Rusia, ar deranja anumite persoane.

“Aceste progrese deranjează anumite cercuri de interese din afara Moldovei, respectiv persoanele care au avut legătură sau au administrat această schemă de spălare de bani. Este un subiect complicat și foarte sensibil, dar care își va găsi, sper, o rezolvare completă și definitivă”, a spus el.

Pe 7 aprilie, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat printr-un comunicat de presă despre reținerea membrilor unei grupări criminale, plătite, pentru a-l asasina pe liderul Partidului Democrat.

Autoritățile din Moldova au venit cu mai multe detalii despre reținerea membrilor grupării criminale și au publicat și imagini video de la reținerea acestora.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?