X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Primul polițist robot din lume

24 mai. 2017,, 01:00   Externe
3176 0

Primul polițist robot din lume va fi activat în Dubai, în cursul zilei de mîine.

Acesta va putea detecta fețele oamenilor, comparîndu-le în același timp cu o bază de date, și va putea fi folosit de către cetățeni pentru a raporta infrancțiuni și pentru a plăti amenzile de circulație. ”Robocop” va avea un metru și jumătate în înălțime și va cunoaște mai multe limbi de circulație internațională. Polițiștii din Dubai speră că astfel de roboți vor reprezenta un sfert din totalul forțelor de ordine, pînă în 2030.

Primul polițist robot a fost prezentat în cadrul unei conferințe pe securitate din Dubai și urmează să intre în funcțiune pe străzile Emiratului odată cu finalul acesteia, pe 24 mai. De altfel oficialii guvernului au spus că intenția și scopul lor este să facă din acești roboți, viitorul forțelor de ordine. De aici apare conceptul de ”Smart Police” folosit de ei, care urmează să fie integrat cu cel de ”Smart City”.

Polițiștii roboți vor putea să se deplaseze pe roțile din dotare și vor putea să salute, să se aplece, să vorbească într-o multitudine de limbi și să recunoască gesturi făcute cu mîna de la maximum 1,5 metri distanță. De asemenea, au dispusă o tabletă pe piept, cu care cetățenii pot interacționa pentru diverse scopuri, precum raportarea unei infracțiuni sau plata unei amenzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?