Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Un oficial european important va efectua o vizită la Chişinău şi Tiraspol

23 mai. 2017,, 16:20   Politică
1812 0

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Austriei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Wolf Dietrich Heim, va efectua o vizită la Chişinău şi Tiraspol.

Despre aceasta a anunţat Misiunea OSCE în Moldova.

Potrivit comunicatului, miercuri, ambasadorul Heim se va întîlni cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare, reprezentantul politic al Moldovei în procesul de negocieri cu Transnistria, Gheorghe Bălan. El va pleca la Tiraspol, unde se va întîlni cu reprezentantul regiunii transnistrene, ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.

"Totodată, Wolf Dietrich Heim va avea o întîlnire cu Ambasadorii Federaţiei Ruse şi Ucrainei (mediatori), precum şi cu cei ai Uniunii Europene şi SUA (observatori), ca parte a eforturilor coordonate a partenerilor internaţionali din cadrul formatului "5+2" pentru a susţine părţile în avansarea procesului în conformitate cu Declaraţia Consiliului Ministerial al OSCE, adoptată la Hamburg în decembrie 2016", se menţionează în comunicat.

Miercuri, Wolf Dietrich Heim şi Gheorghe Bălan vor desfăşura un briefing de presă comun. Joi, la finele vizitei, diplomatul austriac iarăşi va face declaraţii pentru presă.

Wolf Dietrich Heim a mai venit la Chişinău şi Tiraspol pe 20 ianuarie şi 20 martie. După întîlnirile cu conducerea Moldovei şi Transnistriei, el şi-a exprimat atunci "optimismul rezervat" referitor la procesul reglementării transnistrene.

În ajun, la Chişinău a sosit reprezentantul Federaţiei Ruse în procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul pentru misiuni speciale Serghei Gubarev. Marţi el a plecat la Tiraspol. Miercuri va reveni la Chişinău, unde se va întîlni cu Wolf Dietrich Heim. Mediatorii în procesul de negocieri îşi vor coordona în acest mod eforturile pentru reluarea negocierilor în formatul "5+2".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?