Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Familia fostului deputat Ion Butmalai - amenințată cu moartea!

23 mai. 2017,, 15:40   Societate
5640 0

Soția fostului deputat Ion Butmalai ar fi primit un sms prin care este amenințată cu moartea, scrie portatul Deschide.md, citat de NOI.md.

Mesajul respectiv a fost publicat pe Facebook de fostul deputat Alexandru Cimbriciuc - bun prieten al familiei Butmalai. Poliția din Cahul spune că a pornit o cauză penală pe amenințare, însă ancheta nu este confirmată deocamdată de procurori.

”În atenția organului de anchetă penală pe cazul asasinării deputatului Ion Butmalai. Un mesaj trimis de asasin soției d-lui Butmalai... Familia Butmalai încă e în pericol!”, a scris Alexandru Cimbriciuc pe Facebook, atașînd o captură foto a sms-lui primit de soția lui Ion Butmalai.

Într-o discuție telefonică cu reporterii Deschide.md, Cimbriciuc a spus că mesajul a fost primit acum 3 zile, iar duminică, soția lui Ion Butmalai a scris o plîngere la poliție. Totodată, Cimbriciuc s-a arătat îngrijorat de faptul că oamenii legii nu ar fi reacționat în niciun fel față de acest caz. Sursa citată a mai spus că acesta este primul mesaj de acest gen pe care familia Butmalai l-a primit după moartea regretatului deputat.

La rîndul său, șeful Inspectoratului de Poliție Cahul (IP Cahul), Iurii Briceag, a declarat pentru Deschide.md că în baza plîngerii înregistrate, a fost pornită o cauză penală pentru amenințare, iar detalii nu ne poate oferi, din cauza măsurilor speciale de investigație care se întreprind.

Curios e faptul că șeful Procuraturii Cahul, Ruslan Zamfirov, nu cunoaște nimic despre existența unui astfel de dosar: ”În mod normal noi dam acordul privind începerea urmării penale. Pînă la această oră noi nu am primit o astfel de solicitare. Nu exclud că ar putea parveni pe parcursul zilei de astăzi dacă spuneți că informația v-a fost confirmată de poliție”.

Am fost curioși să aflăm care este și soarta dosarului pornit în decembrie 2014 în cazul morții lui Ion Butmalai. Or, atunci avocatul familiei, Ana Ursachi, spunea că a reușit recalificarea anchetei pe omor și a obținut promisiunea că dosarul va fi transferat la Chișinău.

”A fost clasat pe 28 octombrie 2015, în lipsa faptei infracționale”, ne-a declarat scurt și clar Ruslan Zamfirov.

Ion Butmalai a fost deputat în Parlamentul R. Moldova în perioada 2009-2014 din partea PLDM. Pe parcursul mandatului său, s-a remarcat prin diverse acuzaţii dure aduse mai multor lideri politici.

Fostul deputat a fost găsit mort pe 9 decembrie. Corpul neînsufleţit al acestuia a fost descoperit de către soția sa în garajul de lîngă locuința din Cahul. Acesta prezenta o plagă provocată de împuşcătură în regiunea de stînga a toracelui, la faţa locului fiind depistate 2 tuburi de cartuşe şi un pistol, deţinut legal de către Ion Butmalai. De asemenea, în domiciliu a fost depistată o „scrisoare de adio", scrisă de mînă, confirmarea autenticităţii căreia urmează a fi supusă unor verificări suplimentare. Familia fostului deputat este convinsă și astăzi că acesta nu s-a sinucis, ci a fost asasinat cu sînge rece.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?