Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernarea, acuzată că ignoră interesele diasporei

23 mai. 2017,, 14:30   Societate
2390 1

Chiar dacă o parte dintre cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul peste hotare își doresc să revină acasă, guvernanții le creează obstacole în această direcție.

Opinia aparține lui Dumitru Pogorea, președintele Centrului Național Cultural „Luceafărul” din Novosibirsk, Rusia. El e stabilit de mai mulți ani cu traiul în Federația Rusă și spune că, deși a încercat să revină în țară pentru a-și deschide o afacere, nu a reușit, din cauza impedimentelor existente, notează NOI.md.

„O bună parte dintre concetățenii noștri de peste hotare nu sînt mulțumiți de modul în care este guvernată țara, și nici de evenimentele care se produc în interior. Ne doare inima tare. Venind acasă doar în vizită, totul pare frumos, dar cînd vrei să lansezi o afacere, întîmpini o mulțime de obstacole. Am o presimțire că demnitarii își doresc să nu revină acasă cei plecați. Am propus să fie scutiri de impozite la lansarea afacerilor, să nu mai fie controale exagerate, dar nu s-a întreprins nimic”, a relatat Pogorea astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai menționat că majoritatea cetățenilor de peste hotare nu sînt mulțumiți nici de activitatea Biroului Relații cu Diaspora. Potrivit lui, în ultimii ani Congresul anual al diasporei s-a transformat într-o farsă.

„La prima vedere este foarte bine, este un organ de stat care trebuie să conlucreze cu diaspora, dar, cu părere de rău, nu este ceea ce ne-am dorit. Toți cei din diasporă am cerut multe lucruri, care însă nu au fost realizate. Nu înțelegem care este scopul Congresului diasporei. La ultimul congres am înțeles că acesta este o farsă, o manipulare pentru a ne aduna pe toți împreună și a ne conduce ca pe o marionetă pe din spate”, a adăugat Dumitru Pogorea.


Acesta și-a exprimat dorința de a participa le alegerile parlamentare din 2018 împreună cu un grup de cetățeni din diasporă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?