X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Moldova în Top 10 destinații atractive pentru vară în Europa

23 mai. 2017,, 13:30   Societate
5292 2

Republica Moldova este clasată pe locul opt într-un top zece destinații atractive de vară în Europa, realizat de ghidul de călătorie ,,Lonely Planet”.


Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Turismului, citat de IPN, publicaţia scrie despre Republică Moldova că este o ţară a vinăriilor secrete și a mănăstirilor stîncoase.

Autorii ghidului spun că în Chișinău bulevardele verzi se întrețes cu asfaltul gri. Vinăriile moldoveneşti sînt un fel de pivnițe în stil gotic, care găzduiesc cele mai mari colecții de vinuri din lume.

Despre Orheiul Vechi se scrie că este înconjurat de stînci de calcar și de mănăstiri pe malul rîului, iar despre zona de securitate din stînga Nistrului, aceştia afirmă că este o regiune închisă în trecutul sovietic.

Topul are pe primele trei poziții capitala Croaţiei, oraşul Zagreb, insula Gotland situată în Marea Baltică şi Galicia, o țară situată în nord-vestul Peninsulei Iberice.

„Lonely Planet” este una din primele publicații oficiale specializate în editarea ghidurilor de călătorie, la nivel mondial, pentru turiștii cu venituri modeste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?