Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Premierul îndeamnă să se renunțe la "politizare"

23 mai. 2017,, 13:10   Politică
2424 2

Prim-ministrul Pavel Filip susţine că asistenţa macrofinanciară din partea UE este foarte importantă pentru Moldova, însă această chestiune nu trebuie politizată.


Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Guvernului, despre aceasta el a declarat luni seara, la întrevederea cu delegaţia Parlamentului European, care a participat la cea de-a patra reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

"Asistenţa macrofinanciară din partea UE este foarte importantă pentru noi, la fel cum a fost important să obţinem şi un program cu Fondul Monetar Internaţional. Pachetul de condiţionalităţi ne ajută să ne mobilizăm şi să ne mişcăm înainte. E important însă să nu politizăm asistenţa macrofinanciară, care trebuie să urmeze reformele", a spus Pavel Filip.

În context, prim-ministrul s-a referit la conceptul reformei Administraţiei Publice, supus actualmente consultărilor publice, accentuînd necesitatea implementării corespunzătoare a acestei reforme.

Potrivit comunicatului, părţile au făcut un schimb de opinii privind priorităţile pe termen scurt şi mediu ale cooperării Republica Moldova-UE, incluse în Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Agendei de Asociere 2017-2019. În context, premierul a reiterat angajamentul ferm al Guvernului de a promova agenda de transformare în beneficiul cetăţenilor, remarcînd sprijinul constant al Parlamentului European în promovarea parcursului european al Republicii Moldova.

La rîndul lor, europarlamentarii au menţionat misiunea dificilă, dar şi rezultatele bune ale Guvernului, reiterînd sprijinul delegaţiei Comitetului parlamentar de Asociere Republica Moldova-UE pentru modernizarea ţării.

"Aţi avut o misiune extrem de dificilă şi în continuare aveţi multe provocări la orizont, dar eu şi colegii mei din celelalte grupuri politice avem datoria de a sprijini Republica Moldova în procesul de integrare europeană", a declarat europarlamentarul Andi Cristea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?