X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Centru medical renovat pe banii UE

22 mai. 2017,, 17:00   Societate
2567 1

Locuitorii din satele Gura Bîcului și Bîcioc se vor bucura de serviciile medicale prestate de Oficiul Medicilor de Familie (OMF) din Gura Bîcului, renovat în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă PNUD, Oficiul Medicilor de Familie deservește
3600 de localnici ai satului Gura Bîcului, dar și peste 800 de locuitori ai satului Bîcioc din regiunea transnistreană.

Primara satului Gura Bîcului, Lilia Brehova, originară din Bender, a declarat că Oficiul Medicilor de Familie a fost construit în anii ’80. De atunci, din lipsă de bani, edificiul nu a fost renovat niciodată. Acoperișul, geamurile, ușile, și toate rețelele inginerești erau defecte, la fel ca și sistemul de încălzire.

Uniunea Europeană a venit cu o contribuție de peste 171 de mii de euro, echivalentul bugetului anual al satului, iar comunitatea a contribuit cu 2223 de euro.

În cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, începînd cu anul 2009, au fost renovare sau construite, dotate cu echipament și mobilier peste 80 de obiecte de infrastructură de pe ambele maluri ale rîului Nistru. Șaptesprezece dintre acestea sînt instituții medicale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?