X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Doi consilieri prezidențiali vor discuta la Moscova extinderea exporturilor

22 mai. 2017,, 16:40   Economie
2091 0

Doi consilierii prezidențiali vor discuta la Moscova subiectul privind suplinirea listelor exportatorilor de produse horticole, conserve, dar și produse vitivinicole cu conducerea Serviciului Rosselhoznadzor, Serviciului Federal și Ministerului Dezvoltării Economice al Federației Ruse, informează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției Republicii Moldova, în perioada 22-23 mai, consilierii prezidențiali Ion Perju și Elena Gorelova, împreună cu președintele Comisiei pentru agricultură și industrie alimentară a Parlamentului Republicii Moldova, Radu Mudreac, efectuează o vizită de lucru la Moscova.

Agenda vizitei include întrevederi cu conducerea de vîrf a Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară (Rosselhoznadzor), Serviciului Federal pentru protecția drepturilor consumatorilor și bunăstarea umană (Rospotrebnadzor), precum și cu conducerea Ministerului Dezvoltării Economice a Federației Ruse. Discuțiile se vor axa pe un spectru larg de subiecte legate de intensificarea relațiilor comerciale între Moldova și Federația Rusă, în special în domeniul agricol prin suplinirea listelor exportatorilor de produse horticole, conserve dar și produse vitivinicole.

În urma vizitei inspectorilor din cadrul Rospotrebnadzor, la inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în luna februarie, curent, lista exportatorilor de produse vinicole a fost suplinită cu 5 companii, printre care și combinatul ”Cricova”, care deja a încheiat cîteva contracte de livrare a producției pe piața Federației Ruse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?