Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

«Kaufland» către redacția NOI.md (DOC)

22 mai. 2017,, 12:35   Capitala
2490 0

La adresa Redacției NOI.md a sosit solicitarea Companiei „Kaufland“ cu cererea de a dezminți informația, expusă în articolul publicat cu titlul „Primăria amenințată cu încă o anchetă a CNCC“.


Drept răspuns la această solicitare comunicăm următoarele: În articolul „Primăria amenințată cu încă o anchetă a CNCC“ autorul a prezentat o analiză a două conferințe de presă ale consilierului municipal A. Odințov (din 2 mai 2017 și din 15 mai 2017), în cadrul cărora a fost pusă în discuție problema desfășurării audierilor publice privind construcția supermarketului «Kaufland» pe stradă Testemițanu.

Mai mult decît atît, în material este link-ul cu trimitere la conferința de presă din 2 mai 2017, la care consilierul municipal a prezentat publicului faptele care demonstrează că proprietarul terenului a decedat. În legătură cu acest fapt consilierului i s-a iscat întrebarea, cine a depus cererea privind audierile publice, avînd în vedere că pentru aceasta trebuie prezentat un extras de la OCT, pe care defunctul nu putea să-l obțină.

Aceste materiale au fost trimise pentru verificare la CNCC. Deoarece faptele de încălcări ale legii de către autorități prezintă interes public, autorul articolului de pe portalul NOI.md a folosit materialul generalizat a două conferințe de presă ale consilierului municipal A. Odințov. În articol nu este indicat faptul că A. Odințov a fost citat textual.
Totodată, în publicație este expusă ideea generală a conferințelor de presă: existența unor revendicări substanțiale față de perfectarea documentelor pentru desfășurarea unor audieri publice cu privire la construcția supermarketului «Kaufland» de pe strada Testemițanu. Autorul a prezentat informația în forma unui concept general, iar în calitate de jurnalist el are dreptul la expunerea faptelor și circumstanțelor, inclusiv, la evaluarea proprie a situației create.

Autorul nu susține că acțiunile «Kaufland» sînt ilegale, precum și că și-a propus drept scop lezarea onoarei și demnității «Kaufland» și a angajaților săi sau învinuirea persoanelor în cauză de comiterea unor acțiuni ilegale.

Ținem să subliniem că articolul conține informații potrivit cărora A. Odințov a transmis toate informațiile cu privire la aceste fapte spre verificare și evaluare la CNCC.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?