X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

La Campionatul Moldovei se va juca meciul „de aur“ (VIDEO)

22 mai. 2017,, 11:15   Sport
3296 0

Cîștigătorul trofeului Diviziei Naționale (DN) de Fotbal va fi desemnat după ce va fi jucat meciul „aur“.


Echipele „Sheriff“ și „Dacia“, conform totalurilor celor 30 de runde au acumulat același număr de puncte, urmînd să se întîlnească al doilea an consecutiv într-un meci suplimentar. Acest lucru a devenit posibil după ce în runda finală, desfășurată la 21 mai, echipele menționate i-au bătut pe rivalii lor, comunică NOI.md.

Echipa „Sheriff“ Tiraspol a repurtat cu încredere victoria asupra echipei „Ungheni“, cu scorul de 6:0. Legionarul brazilian al echipei din stînga Nistrului Ricardihno a marcat în poarta adversarilor trei goluri, ocupînd poziția de lider în tabelul marcatorilor, conform totalurilor sezonului regulat. Avantajul „viespilor“ (astfel sînt supranumiți jucătorii formației „Sheriff“ – nota red.) a fost atît de copleșitor, încît jucătorul echipei „Ungheni“ Vitalie Negru a marcat un gol în propria poartă. Totodată, „Sheriff“ în minutul al 75-lea ar fi putut să înscrie încă un gol din penalty, dar atacantul echipei Jo a ratat golul, mingea trecînd pe lîngă poartă. Înfrîngerea serioasă suferită de la „Sheriff“ a plasat echipa „Ungheni“ pe ultimul loc, din acest motiv în sezonul următor ea va juca în Divizia A.

Clubul „Dacia“ are, de asemenea, nevoie de o victorie în meciul cu „Saxan“ pentru ca să poată pretinde la titlul de campion. Spre deosbire de „Sheriff“ însă echipa din Chișinău a obținut victoria cu mare dificultate. Legionarul bulgar al echipei „Dacia“ Gheorghe Sarmov în minutul al 24-lea al meciului, a marcat două goluri în poartă adversarului. Dar în jumătate de oră gazdele meciului, care s-a desfășurat pe terenul de joc al echipei „Saxan“, la Ceadîr-Lunga, au reușit să restabilească paritatea scorului. Originarul din Côte d'Ivoire Wilfried Eza a marcat din penalty în minutul al 45-lea și 11 minute mai tîrziu încă un gol. Ultimul cuvînt în meci a avut a-l spune „Dacia“, jucătorul căreia, Ismail Isam a înscris golul decisiv în minutul al 62-lea.

Medaliile de bronz ale campionatului i-au revenit Clubului „Milsami“, care în meciul turului al 30-lea a învins echipa „Zarea“ cu scorul de 2:0. Golurile au fost marcate de Alexandru Boiciuc și Petru Racu. Astfel, echipa „Zara“ a ajuns pe locul al patrulea în DN. Poziția a cincea a fost ocupată de Clubul „Zimbru“, care în ultimul meci al sezonului a jucat la egalitate cu echipa „Dinamo-Auto“. Pe ultimele locuri în clasament s-au pomenit Cluburile „Saxan“ și „Ungheni“. „Saxan“ va juca meciul de tranziție împotriva echipei, care a ocupat locul doi în Divizia „A“, pentru dreptul de a-și continua evoluarea în DN. „Ungheni“ va coborî direct în divizia inferioară.

Victoriile „Sheriff“ –ului și „Daciei“ le-au permis să acumuleze cîte 69 de puncte, ceea ce obligă Federația de Fotbal a Moldovei să organizeze desfășurarea meciului „de aur“. Întîlnirea dintre cei doi rivali pentru titlul de campioni ai DN va trebui să aibă loc cel tîrziu pînă la 30 mai, pe stadionul „Zimbru“ din Chișinău. Acest meci va fi o repetare a situației de anul trecut, cînd campionul Moldovei la fotbal urma să fie determinat, la fel, în cadrul meciului „de aur“ de atunci „Sheriff“ a învins „Dacia“, cu scorul de 1:0.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?