Moldova va majora exporturile de vin, sucuri și miere către China

Moldova va majora exporturile de vin, sucuri și miere către China

Companiile din Republica Moldova implicate în producția de vin, suc, gem și miere de albini intenționează să-și extindă exporturile către China.

Acest fapt va fi posibil datorită noilor contacte de afaceri cu antreprenori chinezi, stabilite în cadrul celei mai mari expoziții de inovație alimentară din Asia – Expoziția la SIAL 2017, care a avut loc în perioada 17-19 mai în orașul Shanghai, China, relatează NOI.md.

Participarea a nouă companii moldovenești la expoziție a fost asigurată de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în parteneriat cu Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
 
Pe parcursul celor trei zile de expoziție, companiile moldovenești din domeniul vinicol, procesare fructe și miere de albini (Mold Nord, Vinuri de Comrat, Imperial Vin, Asconi, Purcari, BasaVin, Orhei Vit, Alfa Nistru, Apinatur) și-au prezentat ofertele de export, s-au informat privind oportunitățile de comerț și cerințele de calitate pe piața chineză, astfel încît să-și îmbunătățească procesele de fabricație și să cîștige încrederea partenerilor de afaceri în produsele moldovenești.

Evenimentul a fost unul de mare interes pentru producătorii autohtoni de vinuri, deoarece piața chineză reprezintă una dintre piețele-țintă pentru exporturile de vinuri moldovenești, care în ultimii ani înregistrează o creștere constantă. În 2016, în China au fost livrate 66% din volumul total al exporturilor de vinuri din Moldova, adică 3,82 milioane de litri. Reprezentantul vinăriei Purcari a spus că sînt prezenți pe piața chineză din 2003, efectuînd livrări în 9 regiuni ale Chinei: „Așteptăm de la expoziție noi contacte, noi parteneriate pentru comercializarea produselor noastre și, desigur, recunoașterea Republicii Moldova ca țară producătoare de vinuri. Anul trecut compania noastră a avut vînzări pe piața chineză în volum de 1,3 milioane de sticle de vin”.

De asemenea, reprezentanții companiei Orhei-Vit, care participă pentru al treilea an consecutiv la această expoziție, au afirmat că de fiecare dată revin acasă cu noi contacte de parteneriat.

În cadrul ediției din acest an, reprezentanții companiei au stabilit deja întîlniri cu partenerii existenți de pe piața chineză, urmînd să discute despre sporirea exporturilor în această zonă. Pe standurile companiei Orhei-Vit din cadrul expoziției au fost expuse sucuri, nectaruri, dulcețuri și alimentație pentru copii. Aceste produse sînt oferite oaspeților expoziției și în cadrul degustărilor. Totodată, în cadrul SIAL CHINA 2017, compania moldovenească a lansat noi discuții cu mari rețele de vînzare cu amănuntul referitor la comercializarea sucurilor și dulcețurilor moldovenești pe piața asiatică.

SIAL CHINA este cea mai mare expoziție de inovare alimentară din Asia, care găzduiește 2942 de expozanți din 67 de țări din întreaga lume și 30 de provincii din China. Actuala ediție a SIAL CHINA a pus la dispoziția companiilor un spațiu expozițional de 126.500 de metri pătrați.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load