Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Procedurile de reglementare în domeniul construcțiilor, simplificate

20 mai. 2017,, 15:30   Economie
5015 0

Cheltuielile financiare și cele de timp impuse sectorului privat la obținerea permisiunilor și certificatelor pentru desfășurarea activităților în construcții se vor reduce, potrivit modificărilor și completărilor operate de Guvern în unele decizii anterioare.

Viceministrul economiei Vitalie Iurcu, citat de IPN, a spus că a fost simplificată în special procedura de recepție a construcțiilor. În comisiile de recepție nu vor mai fi incluși reprezentanți ai autorităților publice dacă construcțiile sînt efectuate din banii sectorului privat. Viceministrul exclude că o atare decizie ar putea lăsa loc pentru înrăutățirea calității construcțiilor private. Statul, prin Inspecția de Stat în Construcții, poate să-și planifice activitățile de control la fiecare etapă a construcției, a remarcat Vitalie Iurcu.

La fel, a fost exclusă obligativitatea expertizării ecologice a construcțiilor de către Inspectoratul Ecologic de Stat. Nu va mai fi necesară nici avizarea sanitară obligatorie a proiectelor de construcții din partea Serviciului Stat de Sănătate Publică. Au fost eliminate și alte proceduri de reglementare care se dublau. Termenul de intrare în vigoare a modificărilor și completărilor este 31 mai 2017.

În Strategia de dezvoltare „Moldova 2020” Guvernul s-a angajat să reducă la 100 de zile durata obținerii autorizației în domeniul construcțiilor, cu toate certificatele și autorizațiile necesare. La finele anului 2015 autorizația se obținea în 180-200 de zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?