Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Astăzi, la Chișinău se va desfășura Noaptea Muzeelor

20 mai. 2017,, 12:45   Societate
4172 0
Astăzi, la Chişinău se vor desfăşura un şir de activităţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor.

Reprezentanta Muzeului Naţional de Artă a Moldovei, Natalia Popovici, a menționat că la Muzeu va fi vernisată cu această ocazie o expoziţie specială, formată din 160 de lucrări realizate în diferite tehnici.

„În această zi, Muzeul va fi deschis pînă noaptea tîrziu, iar intrarea va fi liberă. Vor fi organizate mai multe recitaluri de muzică susţinute de elevii Liceului Republican "Serghei Rahmaninov", de formația Select Strings Quartet, de ansamblul de acordeonişti Concertino. Pentru copii va fi organizat jocul "Descoperă comorile Muzeului", iar doritorii vor putea fi portretizaţi prin schiţe în creion, cărbune şi altele", a spus ea.

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei a pregătit o expoziţie de maşini şi motociclete de epocă. Colectivele artistice ale Centrului "Lăstărel" vor susţine un spectacol muzical-coregrafic. La parterul Muzeului vor fi proiectate filme documentare din cadrul festivalului internaţional "Cronograf". La ora 23.30 va avea loc flashmobul "Muzeul din inima mea".

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală speră să-i surprindă plăcut pe vizitatorii săi printr-un program cultural de creaţie populară şi folclor. Aici se vor aduna reprezentanţi ai Uniunii Folcloriştilor din Moldova, vor avea loc expoziţii de instrumente muzicale populare, precum şi mai multe programe muzicale cu participarea ansamblurilor etnofolclorice din ţară.

Copiii vor putea participa la concursuri de cunoaştere a naturii şi vor face puzzle-uri tematice. Pe parcursul zilei vor avea loc ateliere de confecţionare a bijuteriilor tradiţionale, pieselor din ceramică, şi prelucrare artistică a lemnului, cu participarea meşterilor populari. În curtea Muzeului vizitatorii vor putea admira o expoziţie de biciclete retro.

Astăzi, 20 mai, intrarea în toate muzeele din Chişinău este gratuită.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc anual pe 18 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?