X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Șarapova a refuzat wild cardul la Wimbledon

20 mai. 2017,, 02:30   Sport
4015 1

Steve Simon, a criticat decizia Federaţiei Franceze de Tenis de a nu-i acorda un wild card jucătoarei ruse Maria Sharapova pentru Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

„Nu sînt de acord cu justificările deciziei Federaţiei Franceze privind refuzul a a-i acorda un wild card Mariei Şarapova pentru Roland Garros. Ea şi-a ispăşit pedeapsa. Nu trebuie să penalizăm un jucător mai mult decît sancţiunile dictate deja”, a spus Simon.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), Bernard Giudicelli, a anunţat marţi că jucătoarea rusă Maria Șarapova nu va beneficia de invitaţie la turneul de la Roland Garros, nici pentru tabloul principal, nici pentru calificări.

„Nu pot să-i acord un wild card. Ea a cîştigat două titluri aici pe meritul ei. Dacă se poate oferi un wild card cînd revii după o accidentare, acest lucru nu este valabil cînd e vorba de dopaj. Ţine doar de Maria să găsească puterea de a cîştiga din nou titluri majore”, a declarat Giudicelli.

Maria Șarapova a revenit, pe 26 aprilie, la Stuttgart, după suspendarea de 15 luni primită după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open, în 2016. Fosta ocupantă a locului I WTA a primit un wild card şi a atins faza semifinalelor la Porsche Tennis Grand Prix. Şi la Madrid ea a evoluat cu invitaţie, reuşind să ajungă în turul doi.


Ea a evoluat tot în baza unui wild card şi la turneul de la Roma, dar a abandonat, marţi, partida din turul doi cu sportiva croată Mirjana Lucici Baroni, locul 20 WTA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?