Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

La Ștefan Vodă va fi construit un drum intercomunitar

19 mai. 2017,, 16:40   Societate
1893 0

În raionul Ştefan Vodă au demarat lucrările de construcţie a drumului intercomunitar ce va uni localităţile Feşteliţa, Marianca de Jos şi centrul raional, dar şi va asigura conexiunea cu traseul naţional R 30 Chişinău-Căuşeni-frontiera cu Ucraina. Contractul de antrepriză pentru acest proiect a fost semnat recent şi urmează să fie îndeplinit la începutul anului 2018, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, acesta este primul contract semnat în acest an pentru implementarea proiectelor din zona de sud a ţării, aprobate de Guvern spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională, începînd cu 2017.

Proiectul de la Feștelița are scopul să reabiliteze şi să dezvolte infrastructura regională de transport, să asigure conexiunea cu rețeaua de transport națională și internațională, precum şi accesul beneficiarilor la servicii și utilități publice calitative. Pentru aceasta urmează să fie construit tronsonul de drum Feşteliţa -Marianca de Jos–Ştefan Vodă, cu o lungime de 3,5 km, care va fi interconectat în reţeaua de drumuri naţionale.

Programul a fost aplicat de Primăria Feşteliţa, în parteneriat cu Consiliul raional Ştefan Vodă, administraţiile locale din satele Marianca de Jos, Copceac, Alava, Volintiri, Semionovca şi Brezoaia.

Iniţial, valoarea estimativă a proiectului era de 22,4 milioane de lei, însă în urma procedurii de achiziție publică, costul lucrărilor a fost evaluat la peste 19 mln de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat recent alocarea a 10 mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?