X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Analist politic, despre scopul vizitei lui Plahotniuc în SUA

19 mai. 2017,, 16:10   Politică
5202 5

Una dintre principalele teme ce urmează a fi abordate de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la Washington este reforma Guvernului, consideră analistul politic Anatolie Golea, citat de NOI.md.

În opinia lui, Plahotniuc încă nu a renunțat la ideea de a accede în funcția de premier. Anume acest subiect ar putea fi readus pe agenda discuțiilor cu reprezentanții SUA, presupune el.

„Această temă este una dintre principalele pe care le va aborda preşedintele PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul vizitei sale actuale la Washington. Pentru că un an în urmă, cînd a fost în vizită, au fost discutate mai multe subiecte, inclusiv revenirea domniei sale în politică şi, eventual, în postura de prim-ministru. Unele promisiuni care au fost date de către Vlad Plahotniuc nu au fost îndeplinite. Acum, în Statele Unite s-a schimbat guvernarea şi urmează a fi negociat «carte blanche»-ul de la început. Urmează să afle poziţia Casei Albe dacă poate reveni în postura de prim-ministru acum sau mai tîrziu, pînă la alegeri sau după. Şi, eventual, alte lucruri care se întîmplă în Moldova”, a punctat Golea pentru Europa Liberă.

Analistul a subliniat că reforma Guvernului rămîne o chestiune actuală și din considerentul că este o condiţie a partenerilor de dezvoltare, o condiție ce urmează a fi realizată.

„Cum să o realizeze eu nu prea am răspuns, pentru că nu este clar. Logică ar fi demisia Guvernului, adoptarea modificărilor în Legea guvernului şi numirea unui nou guvern. Însă nu cred că guvernarea va risca, se va aventura pe această cale, în situaţia creată. De aceea, se va încerca să se ocolească procedurile legale, probabil, pentru a păstra acest guvern, dar a înfăptui reforma”, a conchis intervievatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?