Vatican: ambasadorul Ucrainei a fost chemat la Papa de la Roma

Vatican: ambasadorul Ucrainei a fost chemat la Papa de la Roma

În ajun, Rada Supremă trebuia să examineze două proiecte de lege, în conformitate cu care autoritățile de stat trebuiau să primească dreptul să monitorizeze activitățile bisericii.

Ambasadorul Ucrainei la Vatican a fost chemat la Papa de la Roma în legătură cu controversatele proiecte de lege, îndreptate împotriva Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a Patriarhiei Moscovei, informația a fost plasată pe „Facebook“ de clericul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a Patriarhiei Moscove, protopopul Nicolae Danilevici.

Vă reamintim că pe data de 18 mai pe ordinea de zi a Radei Supreme erau două proiecte de lege răsunătoare. În cazul în care Parlamentul ar fi reușit să-l examineze, ieri, autoritățile ar fi putut primi dreptul de a participa la numirea mitropoliților și episcopilor în funcții și să interzică bisericile care colaborează cu Rusia.

Responsabili ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a Patriarhiei Moscovei au numit aceste propuneri ca fiind represive.

Cei de la Kremlin au comentat, de asemenea, situația, numind inacceptabile orice acțiuni care încalcă interesele Bisericii Ortodoxe Ruse în Ucraina. Patriarhul Kirill, la rîndul său, s-a adresat președintelui Petro Poroșenko.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load