Tarifele la apă pentru Chișinău și la Ungheni au fost majorate

Tarifele la apă pentru Chișinău și la Ungheni au fost majorate

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat în cadrul ședinței din 19 mai revizuirea tarifelor la apă și canalizare spre majorare.


Vineri, 19 mai, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat cu vot unanim modificarea tarifelor la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare prestate de întreprinderile „Apă-Canal Ungheni” și „Apă-Canal Chișinău”. 

„Hotărîrea intră în vigoare din momentul publicării”, a spus șeful adjunct al Departamentului politică tarifară și analiză economică al ANRE Alexandru Mija. 

Astfel, pentru consumatorii casnici tarifele „Apă-Canal Ungheni” vor constitui 13,40 lei pentru un metru cub de apă potabilă și 6,07 lei pentru canalizare, iar pentru persoanele juridice – 22,15 lei și, respectiv, 16,32 lei pentru un metru cub. 

Tarifele la serviciile prestate de către „Apă-Canal Chișinău” pentru consumatorii casnici vor constitui 8,65 lei pentru un metru cub de apă potabilă și 2,04 lei pentru canalizare, iar pentru persoanele juridice – 13,29 lei și, respectiv, 11,17 lei pentru un metru cub. Adică tariful general pentru consumatorii casnici la Chișinău va crește de la 9,19 lei pînă la 10,69 lei, iar pentru persoanele juridice - de la 22,96 pînă la 24,46 lei.
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load