X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Călărași: reciclarea plasticului – domeniu al întreprinzătorilor privați

19 mai. 2017,, 13:20   Economie
3217 1

În raionul Călărași urmează ca pentru reciclarea plasticului să fie atrași întreprinderi cu capital privat.


Autoritățile raionului Călărași au inițiat crearea parteneriatului public-privat (PPP), cu investitori în domeniul reciclării materialelor din plastic (peliculei din polietilenă). Mesajul informațional corespunzător a parvenit de la Consiliul raional Călărași, plasat astăzi, 19 mai, pe paginile «Monitorului oficial», informează NOI.md.

Consiliul raional Călărași și-a exprimat disponibilitatea de a încheia cu un partener privat un acord de concesiune ca să-i o transmită spre utilizare linia de prelucrare a deșeurilor din plastic. Costul total al echipamentului, potrivit informațiilor autorităților locale, constituie 398,3 mii de lei. Rolul partenerului privat va consta în a obține echipamente pentru reciclarea deșeurilor din plastic, colectarea și achiziționarea deșeurilor, pentru funcționarea echipamentului în perioada realizării proiectului și producția de granule din plastic. De la partenerul privat se cere, de asemenea, oferirea unui spațiu pentru plasarea echipamentului și a personalului necesar, implicat direct în procesarea deșeurilor din plastic.

Timpul desfășurării proiectului va fi determinat de durata ofertei care va fi recunoscută drept cîștigătoare. Dar este specificat faptul că această perioadă nu trebuie să constituie mai puțin de zece ani. Selectarea partenerului privat va fi realizată prin concurs public cu o singură etapă. La evaluarea propunerilor se vor lua în considerare asemenea criterii precum durata contractului PPP pe care investitorul este gata să-l semneze cu statul, taxa pentru utilizarea liniei de prelucrare a deșeurilor din plastic, numărul de angajați care partenerul privat este gata să-i ofere pentru a lucra la liniile de producție, precum și experiența de lucru în domeniul colectării și reciclării deșeurilor.

Este preconizat că deschiderea și evaluarea ofertelor pentru acest proiect va avea loc la 19 iulie, în sala mică a Consiliului raional Călărași. În termen de 30 de zile din acest moment, comisia pentru selectarea partenerului privat va trimite fiecărui ofertant care a participat la concurs o copie a procesului-verbal al evaluării ofertelor. Cerere de participare la concurs poate depune orice persoană juridică interesată, care este obligată să prezinte Consiliului raional Călărași oferta corespunzătoare și să achite taxa de participare în mărime de 400 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?