X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon, gata să meargă pînă-n pînzele albe

19 mai. 2017,, 12:36   Politică
3816 5

Șeful statului spune că nu va renunța la dezideratul său cu privire la dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, informează NOI.md.

Subiectul a fost pus în discuție astăzi, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, invitați să evalueze propunerea legislativă a lui Dodon cu privire la extinderea competențelor președintelui. Demnitarul nu s-a arătat deranjat de faptul că toate partidele parlamentare se opun cu vehemență acestei inițiative, precizînd că va merge pe ideea referendumului, în vederea modificării Constituției. El a atenționat că principalul partid de la guvernare – PDM – face tot posibilul pentru a-i limita atribuțiile.

„PDM, împreună cu clonele și spoilerii săi, cei care au monopolizat puterea în stat și în niciun caz nu doresc să-i permită președintelui să-și exercite mandatul. Ei limitează atribuțiile președintelui cu orice ocazii. Celelalte partide se opun pentru că încearcă să-și prelungească prezența în Parlament cu orice preț, ele sînt partide fără șanse. Moldova are nevoie de o putere prezidențială riguroasă, pentru ca să nu fie haosul și anarhia pe care le avem în prezent, și eu sînt sigur că vom ajunge la asta. Dacă nu va susține această putere inițiativa mea, credeți-mă, noi vom pune punct în această problemă”, a declarat Dodon.

La rîndul lor, reprezentanții Comisiei de la Veneția au precizat că nu și-au format, deocamdată, o opinie pe marginea proiectului președintelui.

„Această evaluare se va face în lumina standardelor internaționale care există actualmente, dar și prin comparație cu ceea ce există în alte țări europene. Sperăm că această analiză va aduce informații utile pentru Moldova. Nu am ajuns la nicio concluzie, deocamdată. Discuțiile vor fi continuate la începutul lunii iunie la Veneția, după care va fi prezentată opinia noastră”, a declarat conducătoarea delegației Comisiei de la Veneția sosită în Moldova.

În urma consultărilor purtate ieri cu experții Comisiei, liderii tuturor fracțiunilor parlamentare, cu excepția socialiștilor, au anunțat că nu vor susține lărgirea atribuțiilor președintelui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?