Un inginer-șef de la „Apele Moldovei”, condamnat la 4 ani de închisoare

Un inginer-șef de la „Apele Moldovei”, condamnat la 4 ani de închisoare

Inginerul - şef al sectorului de producere Sculeni al Î.S. „Staţiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei” învinuit de corupere pasivă şi-a primit pedeapsa.
 

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada iulie - septembrie 2015, inginerul de sector, a estorcat de la un agent economic 200 mii de lei, pentru vînzarea la un preţ avantajos a bunurilor aflate la balanţa întreprinderii, în lipsa organizării unei licitaţii. Este vorba despre plăci şi ţevi de metal şi beton armat, astfel prejuduciind bugetul de stat cu peste 45 mii lei.
 
Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală, 30 000 de lei i-au fost transmise sub controlul CNA. Agentul economic datora întreprinderii această sumă pentru bunurile mobile achiziţionate anterior. Menţionăm că, aceste mijloace băneşti nu s-a găsit în evidenţa contabilă a întreprinderii.
 
Recent, inculpatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă, bărbatul a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani cu stabilirea amenzii în sumă de 70 mii lei.

 
Atît la urmărirea penală, cît şi la examinarea cauzei în instanţa de judecată, inculpatul şi-a recunoscut vina în săvîrşirea infracţiunilor incriminate şi a recuperat prejudiciul cauzat prin infracţiune.
 
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load