X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

SUA: Aresturile imigranților ilegali au crescut în mod semnificativ

19 mai. 2017,, 11:50   Externe
1625 0

Potrivit datelor guvernamentale publicate miercuri, aresturile imigranților ilegali suspectați în Statele Unite ale Americii în primele 100 de zile ale președinției lui Donald Trump au crescut cu aproape 40%, Informează Reuters.


După ce Trump a emis decretele care au înăsprit politica de imigrare a SUA, numărul de arestări a crescut. Directorul interimar al Serviciul pentru Controlul Imigrației și Normelor Vamale (ICE), Thomas Homan, a spus că arestările în cadrul departamentul său au crescut pînă la 41 318 pentru perioada din 22 ianuarie pînă la sfîrșitul lunii aprilie, în comparație cu aproximativ 30 028 arestări în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit informațiilor, aproape două treimi din cei arestați au avut antecedente penale. Dar sînt printre ei, de asemenea, persoane cu antecedente penale, care nu au încălcat legea, după aceea. Arestările din această categorie au crescut cu 150%. De la începutul anului au fost arestați 10.800 migranți cu antecedente penale, în comparație cu 4.200 de arestări pentru aceeași perioadă în anul 2016.

„Acei, care intră în țară ilegal, încalcă legea, adică, comit o infracțiune“, a spus Homan, subliniind că imigranții care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale sau au antecedente penale, sînt în continuare o prioritate pentru Agenție. Conform spuselor lui Homan, numărul deportărilor a scăzut de cînd Trump e președinte cu 12%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, deoarece dosarele multor arestați necesită mult timp pentru a fi examinate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?