Dodon - pentru "un dialog constructiv în reglementarea transnistreană"

Dodon - pentru "un dialog constructiv în reglementarea transnistreană"

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, se pronunţă pentru "un dialog constructiv în reglementarea transnistreană".

Pe pagina sa de facebook el a scris că joi a avut o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, cu care a discutat problematica transnistreană.

"Am discutat mai multe subiecte ce ţin de parcursul reglementării transnistrene la etapa actuală. Am relatat despre iniţiativele mele privind promovarea procesului de negocieri la nivelul conducerii ţării şi la nivelul partenerilor noştri externi, cu scopul elaborării unei viziuni comune a statutului special pentru Transnistria, sprijinit de toată conducerea ţării. De asemenea, am discutat necesitatea unui dialog constructiv orientat spre rezultate întru finalizarea unui număr de înţelegeri agreate de noi pentru desfăşurarea negocierilor în formatul "5+2", care urmează să se bazeze pe rezultate", a remarcat Dodon.

El a menţionat că areiterat disponibilitatea "de a depune toate eforturile pentru sporirea capacităţilor structurilor de stat pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor de rînd de pe ambele maluri ale Nistrului, care se confruntă cu diferite probleme din cauza conflictului nesoluţionat".

"I-am mulţumit domnului Ambasador Michael Scanlan pentru susţinerea fermă a ţării noastre", a scris Dodon.
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load