Cum intenționează liberalii să se răzbune pe Dodon

Cum intenționează liberalii să se răzbune pe Dodon

Liberalii inițiază astăzi procedura de colectare a semnăturilor în vederea organizării unui referendum de demitere a președintelui Igor Dodon, informează NOI.md. 

Anunțul a fost făcut de liderul PL, Mihai Ghimpu, care a enumerat mai multe argumente în sprijinul dezideratului său. Potrivit liberalului, șeful statului a făcut mai multe declarații ce contravin intereselor statului, inclusiv cea legată de federalizarea Republicii Moldova.

„Conducîndu-ne de prevederile Codului electoral, am hotărît să inițiem colectarea semnăturilor pentru demiterea dlui Dodon. Ce fel de președinte avem noi, dacă el stă la Moscova mai mult decît la Chișinău și face declarații nu în favoarea acestui stat,  a cetățenilor săi, dar în defavoarea lor?”, a remarcat Ghimpu. 

Liderul liberalilor a recunoscut că nu a reușit să adune numărul necesar de semnături pentru a-l suspenda din funcție pe Igor Dodon pe cale parlamentară. Din acest considerent, liberalii au recurs la colectarea semnăturilor în rîndul cetățenilor.

„Președintele se declară pentru federalizarea republicii, fapt ce contravine legii supreme. Constituția prevede că Republica Moldova este stat unitar și nu poate fi statul împărțit în mai multe unități statale. Este o încălcare. Un alt argument este că președintele salută amînarea finanțării macrofinanciare oferite de UE. Pe de o parte, votează sistemul electoral mixt și acest vot tocmai ne creează probleme și, pe de altă parte, salută această amînarea asistenței, pe cînd el, de fapt, este vinovat”, a spus Ghimpu. 
 
Conform Codului electoral, pentru a demara procedura de organizare a unui referendum, urmează a fi colectate cel puțin 200 de mii de semnături. 
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load