Dodon nu vrea să rămînă "chiriaşul" lui Filip

Dodon nu vrea să rămînă "chiriaşul" lui Filip

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat pe pagina sa Facebook faptul că proiectul de hotărîre privind transmiterea clădirii Preşedinţiei – din gestiunea Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova în cea a Aparatului prezidenţial – nu a întrunit astăzi în Executiv numărul necesar de voturi.

„Clădirea distrusă a Președinției este emblema puciului din 7 aprilie 2009, care a adus la guvernare inclusiv miniștri din această Coaliție. Să înțeleg că ei nu vor să renunțe la această emblemă? Le place să se laude cu dezastrele cu care și-au început guvernarea? Ruinele sînt cumva emblema lor? Eu consider că Președinția este un important simbol de stat, care trebuie reparat. Mai ales că există surse financiare de la partenerii externi, fără a fi cheltuit niciun leu din buget. Banii bugetari trebuie să meargă pentru majorarea pensiilor și salariilor, nu pentru limuzine. Voi insista în continuare să fie returnată clădirea președintelui țării. Sper că premierul Filip are mai mult discernămînt decît unii dintre subordonații săi și le va explica de ce clădirea statului aflată în ruine este o pată de rușine pe imaginea țării”, a scris preşedintele R. Moldova.

Guvernul a examinat joi proiectul de hotărîre cu privire la transmiterea clădirii Președinției, din gestiunea Direcției generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova, în gestiunea Aparatului Președintelui Republicii Moldova. În subordonarea șefului statului urmau să treacă trei clădiri cu suprafața de 1360,2 m2, 817 m2, 810,4 m2 și un teren aferent cu suprafața de 1,2449 ha aflate în proprietatea publică a statului.

Supus votului, proiectul a fost susținut doar de Octavian Armașu (Ministerul Finanțelor), Irina Vlah (bașcanul Găgăuziei), Stela Grigoraș (Ministerul Muncii), Ruxanda Glavan (Ministerul Sănătății) și Vitalie Ciolac (Ministerul Tehnologiilor Informaționale).

Amintim că la începutul lunii februarie Igor Dodon a venit cu inspecția la clădirea prezidențială. Șeful statului a declarat atunci că va găsi „sursele extrabugetare” necesare pentru reparația Președinției.
 
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load