Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Germania suspendă Schengen-ul

17 mai. 2017,, 23:30   Externe
3213 0

Germania va restabili controalele la frontieră pentru perioada Summit-ului „G-20“, care va avea loc în perioada 7-8 iulie, la Hamburg.

„Frontierele interne Schengen vor fi din nou luate sub control, din cauza cerințelor sporite în domeniul securității“, a declarat reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne al Germaniei.

Potrivit reprezentantului ministerului de resort, controlul va fi efectuat în baza „criterilor temporare și teritoriale flexibile, la toate frontierele terestre, aeriene și maritime interne Schengen“.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a informat deja în scris Comisia Europeană, Consiliul European, statele membre ale UE, participanții la conferință, miniștrii Afacerilor Interne și autoritățile Hamburgului.

Reluarea temporară a controalelor la frontieră este dictată, în special, de temerile cu privire la faptul că în Hamburg cu ocazia a Summit-ului G-20 pot veni extremiștii de stînga din Danemarca sau Italia, comunică publicația, citînd surse ale agențiilor din structurile de forță.


Anterior, Italia a suspendat Acordul Schengen pînă la sfîrșitul lunii mai. Acest lucru a fost făcut în legătură cu desfășurarea Summit-ului Grupului celor Șapte (G-7) de pe 26-27 mai, din Taormina, de pe Insula Sicilia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?